Over Ons

BuurtPeil is een product van adviesbureau Factor 80/20

Adviesbureau Factor 80/20 is in 2019 opgericht door Jan van Rooijen en ondersteunt bedrijven en instellingen met advies en projectleiding. De focus ligt op het faciliteren van besluitvormingsprocessen. Factor 80/20 draagt bij aan heldere en gedragen besluiten, die leiden tot resultaten.

BuurtPeil is een instrument voor burgerparticipatie, een procesaanpak en ‘decision tool’, ontwikkeld om focus aan te brengen in het besluitvormingsproces van de inwoners van een buurt. Hoe bepaal je met 5.000 mensen waar gedeelde behoeften en energie liggen, zodat je samen in actie kunt komen?

BuurtPeil vindt het antwoord op die vraag.


Over mij

Tot 2019 heb ik gewerkt voor de meest bijzondere stad van Nederland: Schiphol. De meeste gemeenten hebben weliswaar geen start- en landingsbanen in hun dorpen of wijken, maar toch zie ik met BuurtPeil bij gemeenten veel parallellen met mijn ervaring bij onze nationale luchthaven. 

In mijn 12 jaar bij Schiphol heb ik in uiteenlopende adviesrollen veel veranderprocessen vormgegeven. Dit varieerde van de implementatie van EU-regelgeving voor de luchthavenbeveiliging, tot het ontwerpen en implementeren van een PPM-proces voor het op directieniveau prioriteren van het project portfolio. 

In dergelijke processen krijg ik energie van ‘het spel’ tussen stakeholders en de ogenschijnlijke chaos. Hierin weet ik ruimte en overzicht te creëren door inzichten en structuur toe te voegen, en daarvoor draagvlak te vinden bij anderen. Ik verzamel alle onderdelen, structureer die, om zo samen de puzzel te kunnen leggen. 

Interesse?

Omdat ik merk dat burgerparticipatie voor veel gemeenten nog pionieren is, maar tegelijkertijd in het kader van de nieuwe Omgevingswet van hen gevraagd wordt, zie ik veel kansen om BuurtPeil met mijn kennis en ervaring in te zetten binnen Gemeenten, ter ondersteuning van buurten, wijken of dorpen. 

Dus vertegenwoordigt u een buurt, wijk of dorp? Of bent u publieksprofessional bij een gemeente die werk wil maken van burgerparticipatie? Laten we vrijblijvend een afspraak maken, en bekijken in welke vorm BuurtPeil een bijdrage kan leveren aan uw ambities op het gebied van burgerparticipatie.

Over ons

BuurtPeil is een procesaanpak en online platform ontwikkeld door adviesbureau Factor 80/20.

Factor 80/20 ondersteunt bedrijven en instellingen met advies en projectleiding op het gebied van besluitvormingsprocessen.

Meer over ons

Neem contact op

[email protected]
+31 6 51540079

%d bloggers liken dit: