Platform

Activeer en organiseer
buurtbewoners online

Bouwstenen verzamelen

BuurtPeil verzamelt in 4 stappen eenvoudig de creativiteit en energie in de buurt. Iedere bewoner krijgt de ruimte om zijn of haar ideeën te delen. Alle ideeën gebundeld laten zien met welke acties de buurt echt aan de slag wil!


BuurtPeil op maat inrichten

BuurtPeil is voor iedere klant flexibel in te richten; het kan in huisstijl en thema’s worden aangepast aan de specifieke wensen van iedere klant. Ook kan de volgorde van stappen worden aangepast, of kunnen desgewenst stappen worden overgeslagen.


Stap 1: Waar staat de buurt vandaag?

Verdeel punten over de thema’s die spelen in de buurt. Welke thema’s vinden buurtbewoners het belangrijkst? Deze thema’s krijgen de meeste punten. 

Geef de huidige situatie per thema een rapportcijfer van 1 tot 10. Hoe goed of slecht gaat het op dit moment bijvoorbeeld met Sport & Recreatie in deze buurt?


Stap 2: Wat willen we bereiken?

Welke doelen wil de buurt bereiken binnen Verkeer en Vervoer? Moet er in de buurt meer aandacht komen voor verkeersveiligheid? Iedere buurtbewoner kiest zijn of haar eigen top 3 uit de doelen die door de buurt zijn bedacht.

Ontbreken nog belangrijke doelen? Dan kan iedere bewoner zelf doelen toevoegen. Nieuw toegevoegde doelen zijn vervolgens voor alle inwoners te kiezen.


Stap 3: Wat gaan we doen?

Welke projecten en activiteiten helpen de buurt op weg om buurtdoelen te bereiken? Er lopen meer wegen naar een doel, maar hoe doen we dat concreet in deze buurt?

Buurtbewoners kunnen zelf hun eigen projecten en activiteiten toevoegen. Ieder nieuw project kan daarna door alle bewoners worden geselecteerd.


Stap 4: Deel de resultaten met de buurt

De stem van iedere buurtbewoner wordt meteen anoniem getoond in het resultaat van de hele buurt. Welke thema’s vindt de buurt het belangrijkst? Welke projecten zijn populair?

Het actuele buurtresultaat is online altijd in te zien. Dit geldt voor de bewoners, maar ook voor professionals bij de gemeente, geïnteresseerde raadsleden en lokale media.

Om ideeën te kunnen realiseren is vaak ook de inzet van de buurtbewoners zelf nodig. Daarom maakt BuurtPeil mogelijk dat projectgroepen van buurtbewoners kunnen worden gevormd, rondom de ideeën die zijn bedacht.

Op het platform wordt de overall populariteit van ieder idee bijgehouden en hoeveel bewoners zich willen inzetten om het te realiseren. Iedere bewoner kan zich bij ideeën aanmelden. Bij voldoende aanmeldingen kan een projectgroep van start!


Over ons

BuurtPeil is een procesaanpak en online platform ontwikkeld door adviesbureau Factor 80/20.

Factor 80/20 ondersteunt bedrijven en instellingen met advies en projectleiding op het gebied van besluitvormingsprocessen.

Meer over ons

Neem contact op

[email protected]
+31 6 51540079

Copyright 2020 – Factor 80/20

%d bloggers liken dit: