ClubPeil

Van kritische klanten
naar actieve leden

Wij geloven in het realiseren van de positieve veranderingen in gemeenschappen.

Die gemeenschap kan een buurt zijn, maar ook een sportvereniging of een energiecoöperatie. Ook daar verbinden we mensen die kunnen en willen bijdragen aan positieve veranderingen. En verenigingen hebben zo hun eigen uitdagingen…

In deze tijd van lossere verbanden staan verenigingen onder druk.

Hoe krijgen we alle taken binnen de vereniging gedaan? Vrijwilligers zijn moeilijk te vinden. Leden stellen zich vaak op als klanten die een dienst afnemen van een bedrijf.

Maar de vereniging
is geen bedrijf.

Dus: hoe wordt de vereniging weer ’van ons allemaal’: een gemeenschap met een gezamenlijk doel, gedragen door actieve vrijwilligers?

Betrek de leden met ClubPeil

Niet ieder lid wil zich drie jaar verbinden aan een bestuursrol bij de hockeyclub. Dat duurt te lang, vraagt teveel tijd en is te algemeen. Maar wat nou als er een overzicht is van concrete activiteiten die de leden samen belangrijk vinden voor hun club? Activiteiten die je bovendien kan uitvoeren met leden die dezelfde interesse hebben?

Het idee van ClubPeil is alle ambities en ideeën voor de vereniging onder de leden naar boven halen, en ‘het werk’ op te delen in kleine projecten, met een beperkte looptijd.

  • Het inkopen van nieuwe tenues voor het vierde elftal;
  • Het herontwerpen van de kantine-inrichting;
  • Het opstellen van een nieuw Meerjaren OnderhoudsPlan voor het sportcomplex?
  • Het schilderen van het welkomstbord boven de entree;

Want vrijwel iedereen heeft wel ideeën over hoe het beter kan binnen de club. Als ClubPeil je verbindt met leden met dezelfde ambities, dan kan je samen uitvoering geven aan jullie idee. Door samen te bouwen aan dat idee ontstaat meer eigenaarschap en meer verbondenheid binnen de vereniging.

Zo wordt de vereniging weer ’van ons allemaal’.

Over ons

BuurtPeil is een procesaanpak en online platform ontwikkeld door adviesbureau Factor 80/20.

Factor 80/20 ondersteunt bedrijven en instellingen met advies en projectleiding op het gebied van besluitvormingsprocessen.

Meer over ons

Neem contact op

[email protected]
+31 6 51540079

%d bloggers liken dit: